Wat gaaf!! - Reisverslag uit Phillipsburg, Verenigde Staten van Loes Donkers - WaarBenJij.nu Wat gaaf!! - Reisverslag uit Phillipsburg, Verenigde Staten van Loes Donkers - WaarBenJij.nu

Wat gaaf!!

Door: Loes Donkers

Blijf op de hoogte en volg Loes

06 Mei 2014 | Verenigde Staten, Phillipsburg

Wat leuk, al die reacties! Hiervoor wil ik jullie bedanken. Dat is erg leuk om te lezen. Nou mijn avontuur gaat natuurlijk volop door. Afgelopen weekend zijn we o.a. wezen eten op festival village. Dit was een grote plek met soort kraampjes of staanplaatsen waar ze eten verkopen. Dit was echt leuk. De sfeer die hier hing was gewoon tof. Hier waren we samen met andere Nederlandse studenten die ook een appartement hebben in ons appartementencomplex hebben. Oja en niet te vergeten, ik liep over het strand terug naar huis. Ik wordt aangesproken door een local, met de vraag of die mij tas moet dragen. Ik geef aan dat ik dat best zelf kan. Vervolgens kwam de vraag of die mij naar huis moest dragen. Ik zei dat dat ook niet nodig was. Vervolgens pakt die mijn handen vast en vraagt of ik getrouwd ben. Ik zeg van niet (had zeker ja moeten zeggen!!). Dan komt natuurlijk de vraag of je een vriend hebt. Ik volmondig:”Jaa!”. Zegt die zeker in Nederland, maar dat maakt niet uit want wat op Sint Maarten gebeurd blijft op Sint Maarten. Ik moest lachen en zei dat ik het toch niet zo zag zitten en liep door! Maar wat een grap! Hahaha, verder heb ik het afgelopen weekend het appartement een beetje eigen gemaakt. Ik liep toch tegen wat dingen aan: mijn sieraden lagen overal, de draden van mijn elektronica lagen allemaal door elkaar, ik kon mijn make-up nergens kwijt, mijn foto’s wilde ik nog ophangen en ga zo nog maar even door. Ik heb voor de meeste dingen wel creatieve oplossingen bedacht. Zondag zijn we op zoek gegaan naar onze stageschool, hoe we moesten rijden etc. We reden echt grandioos verkeerd! Je mist een afslag en je M(AG)OET meteen het hele eiland zien. Hier zijn we o.a. een klein eilandje tegen gekomen in de zee met hele grote golven. Hier zijn we naar toe gelopen en hebben echt van een prachtig uitzicht mogen genieten! Uiteindelijk ben ik nadat ik alles heb geïnstalleerd zondag maar vroeg naar bed gegaan. Ik moest tenslotte maandochtend om 6:00 op om naar stage te gaan. Nou die maandag ochtend helemaal klaar gemaakt! Roze kleren, zwarte broek, zwarte sneakers, boterham bij, genoeg drinken, etc.. Wij aangereden naar stage. Hmmm….. niemand te zien? Zouden we vroeg zijn dan? Gaat het op zijn Antilliaans en komen we 5 minuten van te voren aan? Nou wij wachten, tijdens het wachten bedenken we ons dat het Bevrijdingsdag was. Dit wisten we wel maar geen verbindingen met elkaar gelegd. Nouja we hadden maar gewacht tot 7:30 zodat we zeker wisten dat niemand er was en er geen school was. Dan maar een dagje thuis werken aan school. Ik ben thuis mezelf mooi gaan instaleren met mijn laptop EN EEN TAFEL!!!! Want die hadden we in eerste instantie nog niet. Die stond in de woonkamer, maar ik heb hem even gejat om te gebruiken voor school en besloten om hem te laten staan zolang er geen andere studenten komen. Een lekkere dag gewerkt aan school, wat spulletjes opgeruimd en nog wat andere dingen afgerond. S ’Avonds zijn we met (bijna) alle Nederlanders uit dit appartementencomplex gaan uit eten bij een lekker tentje (Buccaneer). Dit was ter afscheid van onze kamergenoten. Dit vond ik wel erg jammer, want het waren leuke meiden! Daarna wel meteen lekker naar bed gegaan voor (in de hoop) de volgende dag wel een stagedag te hebben.
Mijn eerste stagedag!
Het was zo gaaf! We kwamen aan en werden ontvangen in een office kantoor. Overigens zaten er al een heleboel leerlingen op het schoolplein om 7:00 terwijl school om 7:30 begon!. Maar in dat kantoor zat een secretaresse. Deze verwelkomde ons en vervolgens kwam mijn mentor binnen. Hier mocht ik meteen mee meelopen. Ze stelde me voor aan de andere docenten (teachers), zo noemen ze elkaar hier allemaal) en vervolgens liepen we naar de klas. Ze vertelde wel al wat over de klas en hoe de meeste dingen verliepen. Hierna gingen we naar beneden om de leerlingen te halen. De leerlingen liepen netjes in een rij achter ons aan. Eenmaal bij de klas aangekomen gaven de leerlingen eerste mijn leerkracht een handje en vervolgens mij. Wanneer iedereen in de klas was, gingen we beginnen met een kring om te vertellen over de vakantie. Hierin kon je al merken wie er goed in Nederlands was en welke leerlingen er minder sterk in waren. Gedurende de dag maakte ik al verschillende dingen mee en liep ik al tegen een aantal dingen aan. Van het uitleg moeten geven in het Engels naar het luisteren naar leerlingen die zeggen: “ Ja, jij bent hier niet alleen om ons iets te leren, wij leren jou ook iets!”. Dit waren dingen die de dag zo mooi maakte! Ik vond het lastig om de vaktermen in het Engels te doen, maar kwam er ook meteen achter dat mijn Engels echt niet zo slecht was als ik dacht. Na schooltijd werden de leerlingen opgehaald. Ze zouden om 12:45 opgehaald moeten worden maar om 13:00 was het nog redelijk druk op het schoolplein. Ik heb hierna nog een leuk en fijn gesprek met mijn mentor (komt overigens uit Nederland) gehad. Hierdoor was al ik veel te weten gekomen over het eiland, de leerlingen, de school en hoe hier soms activiteiten verliepen.

• 06 Mei 2014 - 23:35

Yvette:

Loesje!!

Heel veel plezier meid! Was de taart nog lekker

• 07 Mei 2014 - 00:04

Loes Donkers:

Haha de taart was een beetje ingezakt de volgende dag! dus wel jammer :( ik heb hem in alle drukte niet geproefd:O haha

• 07 Mei 2014 - 00:04

Loes Donkers:

Hij zag er wel lekker uit btw!! :) haha

• 07 Mei 2014 - 08:24

Ingrid:

Klinkt alsof het daar super vet is! :) mooie foto's! En kei fijn dat je eerste stagedag zo goed is bevallen. Geniet ervan! X Ingrid

• 07 Mei 2014 - 08:58

Jolanda:

Leuk om jullie verhalen te lezen wat een avontuur zeg xx Gr Jolanda

• 07 Mei 2014 - 18:31

Mascha :

Leuk om je verhaal te lezen Loes! Echt een heel avontuur voor jullie! Succes en geniet ervan! Groetjes Mascha

• 07 Mei 2014 - 19:27

Nina:

Leuk Loes, zo'n eerste positieve ervaring. Veel plezier en succes de komende tijd!

• 09 Mei 2014 - 12:34

Ingrid:

Wat leuk Loes om je zo te volgen via internet. Blijf ik natuurlijk doen groetjes Ingrid

• 10 Mei 2014 - 18:09

JENS:

wat leuk al die verhaaltjes ik lees ze mooi!
    nog een leuke stagetijd
    groetjes Jens (van groep 4/5 van de vlieger volkel)