De eerste stageweek
Door: Loes Donkers
Blijf op de hoogte en volg Loes
11 Mei 2014 | Verenigde Staten, Phillipsburg
Ik vind het geweldig om al die reacties te lezen! Zelfs van mijn lieve stagekinderen van de vlieger . De eerste stageweek zit er nu echt op. Ik heb veel indrukken gehad en veel mogen zien. Deze week heb ik zelf al kort wat kleine lessen gegeven en leerlingen individueel geholpen. Ik heb nu een beter beeld van de klas. Ik merk dat de niveaus erg verschillen in de klas. Dit maakt het lesgeven in deze klas erg lastig. Dat ik afgelopen jaar in Nederland een combinatieklas heb gehad, helpt me hier wel bij. Hierdoor kan ik meer dingen organiseren en bedenken door de ervaringen van de combinatieklas. Ik heb een les gedaan met de leerlingen over hun afkomst en thuissituatie. Hierin kun je al mooi meteen de verschillen zien met Nederland. Ahumm… gezinnen met 8 kinderen, oneee er is er een met 14, maarja gemiddeld toch wel 5. Of wat dacht je van dit: 13 leerlingen geboren in Sint Maarten, 2 in curaçao, 1 in Amerika, 3 in Nederland, 1 in België, 2 in Sint Martin en 1 in Aruba. Erg verschillend dus. In Nederland komen de meeste kinderen dan toch wel uit Nederland. Ik moet eerlijk bekennen, die Loes die altijd zoveel energie over had, had aan het einde van haar stagedagen weinig energie over. De tijden ben ik totaal niet gewend, maar ook de leerlingen vragen veel van je. Zelfstandigheid is ver te zoeken, om maar te zeggen. Dit maakt het werk van een leerkracht een stuk zwaarder. Ohjaa, ik zou bijna vergeten te vertellen, ik ben afgelopen dinsdag avond gaan salsadansen. Dat vond ik leuk! Het was echt heel gezellig en ging me nog goed af ook nog. Aankomende dinsdag maar weer gaan . Maar terugkomend op stage, vrijdag hebben we de week gelukkig wel met een rustig dagje afgesloten. Namelijk met een leuke Nederlandse film (Ciske de rat). Na stage ben ik eens deze dagen ook nog even wezen winkelen. Mandy was al richting huis, maar ik wilde nog even verder kijken. In een winkeltje raakte ik aan de praat met de verkoopster (niet zo gek hier, want iedereen praat tegen je en ik natuurlijk terug!) en die vroeg wat ik hier deed. Ik had dus alles uitgelegd en toen kreeg ik de vraag of ik haar kinderen bijles wilde geven. Dit vond ik wel echt tof!! Nederlandse bijles, kan ik zelf ook nog veel van leren! De vrijdag ben ik uit stage mooi nog even naar bed geweest, zodat we s’avonds nog lekker met alle mensen uit het appartementencomplex even weg konden. Dit was ook een gezellige avond geweest. Zaterdagochtend/middag nog even naar de markt geweest in Marigot (Franse gedeelte). S ’middags nog een lekker strandje gepakt, maar helaas het begon met regenen. Hmm… dan maar weer naar huis waar we nieuwe huisgenoten tegemoet kwamen. Dit was wel gezellig, natuurlijk even geklets en daarna gekookt. Na het eten even een filmpje en dan maar naar bed! Het weekend werd natuurlijk wel leuk afgesloten. Namelijk met een hike! Deze was echt gaaf. We zijn naar Marigot gegaan waar we lekker een stuk gewandeld hebben. Nouja gewandeld lees maar gewoon: geklommen, onszelf omhoog getrokken, over beekjes moeten klimmen en gewandeld. Dit was wel echt leuk, na de hike een wel verdiende cocktail en een lekkere lunch!. Nu verder flink wat aan school gewerkt en straks weer richting bedje. Er staat me weer een prachtige week voor de deur! Heb er nu alweer zin in!!